Kırmızı pancarın yararları neler?

26.09.2020
295
A+
A-
Kırmızı pancarın yararları neler?

Kırmızı pancar kansere karşı koruyor, kan basıncını dengeliyor. Peki kırmızı pancar nasıl tüketilir? Kırmızı pancarın yararları nelerdir? Ne sıklıkta tüketmeliyiz? 

Kırmızı pancar tüketmek istiyor lakin bunu nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz? Ya da kırmızı pancarın yararlarını bilmiyor musunuz? Sizler için kırmızı pancar ile ilgili bilgileri derledik!

Kırmızı pancarın yararları neler?

C vitamini, fosfat, potasyum gibi pek çok vitaminler ve mineralleri içeren bu bitkinin önemli yararları mevcut. Tüm bu yararlarına karşın hipertansiyon hastaları ‘kan basıncını dengeliyor’ lafına aldanıp aşırı tüketmekten kaçınmalılar. Zira yaklaşık 136 gram gelen bir kırmızı pancar 106 mg sodyum içermektedir. Bu da aşırı tüketiminin riskli olabileceğini anlamına gelmektedir. Yine diyabet hastaları da 136 gramlık bir pancarda 9 gram şeker bulunduğu için aşırı tüketmemelidir.

Bağışıklık sistemimizin hücrelerinin görevlerini yerine getirebilmek için C vitaminine ihtiyaç duyar. Enfeksiyon ve stres anlarında ise plazmada C vitamini konsantrasyonu hızla düşer.

Kırmızı pancarın yararları saymakla bitmez. Yapılan araştırmalar neticesinde, solunum yolu enfeksiyonu belirtilerinin azalması ve hastalık süresinin kısa sürmesinde yeterince C vitamini alımının önemine işaret ediyor. Bu ihtiyacı da kırmızı pancar ile karşılamak oldukça mümkün.

Kısacası kırmızı pancar içeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Kırmızı pancar nasıl tüketilmeli?

Mevsiminde tüketilen kırmızı pancar bir hayli yararlı. Kırmızı pancarı şu tarifler ile sofranıza tüketebilirsiniz:

  • Pancar salatası
  • Pancar kavurması
  • Pancar yemeği
  • Pancar turşusu

Kırmızı pancar yaprağı yenilebilir mi?

Evet, kırmızı pancar yaprakları tüketebilirsiniz. Pancar yaprakları içerisinde, pancar sebzesinde olduğu gibi besleyici ve yararları protein, fosfor ve çinko, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, bakır ve manganez bulundurmaktadır. Kavurmasını yaparak ya da yumurtayla beraber kırmızı pancarı pişirebilir ve tüketebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.