Burun Egzersizleri Nelerdir?

04.10.2020
887
A+
A-
Burun Egzersizleri Nelerdir?

Burun egzersizleri haricinde insanların burnunu yeniden şekillendirmesinin en bilinen yöntemi yaygın olan; ”burun estetiği” olarak bilinen rinoplasti adı verilen cerrahi bir operasyonlardır.

ABDn Plastik Cerrahlar Derneği göre, en fazla 207.000 burun estetiği ameliyatları 2019 senesinde ABD Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilmiştir.

Rinoplasti, genelde burnunun görünümünden memnun olmayan kişiler yapılan için estetik bir ameliyattır. Ameliyat ayrıca şu amaçlarla kullanılır:

  • Burun yaralanmalarını onarmak
  • Doğum kusurlarını gidermek
  • Nefes alma problemlerini iyileştirmek
  • Ameliyat burnunuzun boyutunu, biçimini ya da oranlarını değiştirebilir.

Son zamanlarda, pek çok internet sitesi, ameliyata etkili bir alternatif olarak burun egzersizlerini teşvik ediyor. Yapacağınız egzersizlerin burun küçültme, burun/burun ucu kaldırma ve burun düzeltme konusunda yardımcı olabileceğini iddia etseler de, bu egzersizlerin etkili olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur.

Burun egzersizleri işe yarıyor mu?

Burun egzersizlerinin ya da “burun yogasının” burnunuzu yeniden şekillendirebileceğine dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

Birçok internet sitesinde tanıtılan burun egzersizine bir örnek, burun deliklerinizi genişletirken burnunuzu sıkıştırmaktır.

Yüzünüze bağlanan burnunuzun tabanının biçimi, evvela kemiğinizin biçimine göre belirlenir. Burnunuzun ucu evvela ona esnekliğini veren yumuşak kıkırdak tarafından şekillendirilir.

Burun egzersizlerinin bu dokuların herhangi birinin biçimini belirgin şekilde etkileyebileceğine dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

Burun egzersizleri, yüz ifadeleri yapabilmek için kullanmış olduğunuz burnunuzun etrafındaki küçük kasları çalıştırır. Bu kaslar burun biçiminizde önemli bir rol oynamaz.

Sonuç olarak

Burun egzersizleri popüler bir internet modasıdır. Burnunuzun biçimi üstünde herhangi bir etkisi olması pek muhtemel değildir. Burnunuzun biçimi evvela kemik ve kıkırdağınız tarafından belirlenir ve ameliyatsız değiştirilemez. Burnunuzdan memnun değilseniz, en ucuz ve en kolay seçenek, onu şekillendirmek için makyaj kullanmaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.