Bitcoin’e Alternatif 10 Sanal Para

20.09.2017
226
A+
A-
Bitcoin’e Alternatif 10 Sanal Para

Bitcoin Nedir?

Bitcoin , yeni çağın sanal para birimi. Bitcoin ‘in kurucusunun Satoshi Nakamoto adlı bir bilgisayar programı yazılımcısının olduğunu belirtelim. Bitcoin özgürlük fikrine dayalıdır. Herhangi bir kimseye ya da kişiye para göndermek için bankaya veya başka bir yere gitmenize gerek kalmıyor.

 

Bitcoin neden piyasaya sürüldü amacı ne ?  Bitcoin’in büyük başarısının ardından piyasaya bir çok alternatif sanal para çıktı. Bu alternatiflerin bazıları yüksek kullanıcı sayılarına ulaşmışken bazıları ise henüz emekleme evresinde. Alternatif sanal paraların şu an değerleri düşük de olsa ileride aynı Bitcoin gibi yüksek değerler kazanabilir. Dolayısıyla bir çok kullanıcı alternatif sanal paralara doğru yöneliyor. Fakat alternatif sanal paralar Bitcoin  kadar yüksek pazar payına sahip değil.

Bitcoin Alternatifleri Nelerdir?

Ether

Ether, Etherium ağı üzerinde ödeme yapmak amacıyla tasarlanmıştı. Fakat  proje popülerleşince Ether aynı Bitcoin gibi alınıp satılan bir sanal para haline geldi. Popüler sanal para marketlerinin hepsinde Ether alınıp satılabiliyor.

 

Ether’in Bitcoin’e göre farkı ;  Ether’de her sene 18 milyon yeni Ether üretilebiliyor olması .Geçtiğimiz yılın rakamlarına göre 3.3 milyon üzerinde Ether alışverişi gerçekleşmiş durumda ve piyasada 79 milyon Ether bulunuyor.

Litecoin

Bitcoin altyapısını kullanan Litecoinin diğer ismi Gümüş Bitcoin . 2011 yılında piyasaya çıktı . Kazımı daha ucuz. Bunun nedeni Litecoin’in son kullanıcı GPU’larını destekleyen kripto protokolü kullanması.

Namecoin

Bir sanal para olarak tasarlanmayan Namecoin, .bit alan adlarının alınıp satılması amacıyla geliştirildi.

 

QuarkCoin

Diğer sanal paraların çoğu tek kripto kullandığı için QuarkCoin daha güvenli altyapısıyla dikkat çekiyor ve güvenlik tutkunlarına hitap ediyor .Üretimi çok hızlı.

Primecoin

Primecoin ve  Bitcoin altyapısını kullanan alternatif sanal paraların arasındaki en büyük fark Primecoin madenciliğinin kripto çözmek üzerine kurulu olmamasıdır. Primecoin madencileri Cunningham Zinciri olarak adlandırılan büyük asal sayıları buluyorlar. Primecoin’in altyapısının bu yüzden daha güvenli olduğu düşünülüyor.

Peercoin

Bitcoin altyapısını kullanan Peercoin ,  Bitcoin’e göre farklı bir üretim yapıyor.Piyasada bulunabilecek Peercoin’lerin bir üst limiti olmadığından enflasyona karşı korumasız.

Novacoin

Novacoin’in altyapısı maksimum 2 milyon Novacoin üretilmesine olanak tanıyor.

Feathercoin

Litecoin’e benzeyen Feathercoin, Litecoin’in aksine kripto çözme zorluğunu daha çok güncelliyor.

Zetacoin

Bitcoin altyapısını kullanan Zetacoin’in işlem hızı Bitcoin’e göre 20 kat daha fazla düzeyde, Bu hıza işlem çözme güçlük seviyesi dinamik olarak ayarlanarak ulaşılıyor.

Digitalcoin

Digitalcoin Litecoin’in altyapısını kullanıyor ve bir çok yerde kabul ediliyor. Bu diğer alternatif sanal paralara göre Digitalcoin’e avantajı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

error: Content is protected !!