Aloe Vera Nedir? Aloe Vera’nın Faydaları Nelerdir?

28.09.2020
525
A+
A-
Aloe Vera Nedir? Aloe Vera’nın Faydaları Nelerdir?

Aloe Vera Nedir?

Evlerde süs bitkisi olarak yaygın olarak kullanılan Aloe vera, hemde bir hayli faydalı bir bitkidir. Sağlığa faydalı pek çok element, mineral içeren Aloe verada; ayrıca kalsiyum, bakır, selenyum, krom, manganez, magnezyum, potasyum, sodyum, çinko gibi mineraller bulunur. Aloe vera ayrıca vücuttaki iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olamaya yarayan 4 yağ asidi olan; kolesterol, kampesterol, beta-sisosterol ve lupeol de bulunur. Aloe vera günümüzde başta ürtiker, cilt tahrişleri, yaralar ve uçuk gibi cilt hastalıkları olmak üzere, kabızlık ve sindirim sistemi rahatsızlıkları, iltihabi hastalıklar, diyabet gibi bir çok hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanılıyor. Fakat tüm şifalı bitkiler gibi muhakkak doktora danışılarak doğru biçimde kullanmak gerekir. Aksi halde istenmeyen ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Antioksidan, antibakteriyal özellik taşıyan aloe veranın jeli ve suyu farklı sağlık problemlerinde kullanılıyor.

Aloe veranın cilde faydaları hakkında

Aloe veranın özellikle cilde yararları ve farklı amaçlarla çoğumuzun evinde bulunmasıyla birlikte, yüzyıllarca farklı medeniyetler tarafından çeşitli sağlık ve tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Kurak iklimlerde doğal olarak yetişen bir kaktüs bitkisi olan aloe bitkisinin etli yaprakları, vitaminler, mineraller, şekerler, enzimler, asitler ve amino asitler dahil 75’ten fazla (ve belki de 200’e kadar) farklı aktif bileşiğe sahip olan berrak bir jel içerir. Tüm bu bileşenlerin cilt bakımı ve ötesinde çok çeşitli faydalar sağlamış olduğu bilimsel olarak gösterilmiştir.

Aloe veranın cilde faydaları nelerdir?

Aloe  veranın cilde faydaları maddeler halinde aşağıda sıralanmıştır:

  • Ciltteki siyahlıkların solmasına yardımcı olur
  • Cildi nemlendirir
  • Yaşlanmayı geciktirir
  • Güneş yanığına iyi gelir
  • Maske olarak kafa derisini onarır
  • Akne temizlemeye yardım eder
  • Sedef hastalığını ve egzamayı yatıştırır
  • Kepeği tedavi eder ve önler
  • Çatlaklara iyi gelir

Sonuç olarak

Cilt bakımı için oldukça faydalı olan aloe vera ciltte yüzyıllardır kullanılmaktadır ve bu faydalar bilimsel olarak tescillidir. Aloe vera herkes için, güvenilirdir ve faydaları bol miktarda araştırma ile desteklenmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

error: Content is protected !!