Sevdiğine Kavuşma Duası
Sevdiğine kavuşmak için dua eden kişi Allah’tan çok özel bir isteğin gerçekleşmesini dilemektedir. O yüzden bu dua hem içerik yönüyle hem de lafız yönüyle çok müstesna bir niyazdır.
Sevdiğine Kavuşmak İçin Duada Sadece Helal Olan İstenmelidir
Sevdiğine kavuşmak için duada sadece helal sayılabilecek ilişkiler için dua edilebilir. Nikah düşmeyecek akrabalar ve başkası ile nikahlı kadınlar ve erkekler için bu dua edilemez.
Çünkü dua meşru olan arzuların yine meşru bir yakarış ile istenmesidir. Aksi durum ise günaha girmek olur. Başkası ile nikâhlanmış birisi için dua etmek müminin işi değildir. Bu hal ve tavır olsa olsa medyumların işidir, bu tarz da asla ve asla Müslümana yakışmaz.
Sevdiğine Kavuşmak İçin Duanın Zamanı
Bu dua ikindi namazını müteakiben yapılır. Günün devrilip diğer güne kaydığı ve ruhun en dingin olduğu bu zaman aralığı alimlerce bu dua için makbul kabul edilmiştir. Kuran’da ikindi vaktine göndermeler yapılması da bu vaktin seçilmesinde belirleyici olmuştur.
Ulemadan bazı büyük zatlar ise sabah namazını takip eden ve gün doğumuna kadar devam eden zamanı dua için en makbul zamanlar olarak ifade etmişlerdir.
Sevdiğine Kavuşmak İçin Dua Edilirken Yalnız Olmak İyidir
Dua, şahsi bir yakarıştır. Bütün dualarda dua eden kişinin yalnız olması önerilmektedir. Bu duanın mahiyetine daha uygundur. Fakat diğer bazı dualarda başka insanların tanıklığında da dua edilebilir. Fakat sevdiğine kavuşmak için duada kesinlikle yalnız olunmalıdır.
Sevdiğine kavuşmak için duanın 3 esması ve 1 duası
Dua edecek kişi dua öncesinde kıbleye dönerek diz çöker, ellerini açıp belirlenen 3 adet esmayı okur. Ardından dua lafzı olan tek cümlelik bölümü okur.
Aslında arada okunan tek cümlelik bölüm de Mümtehine suresinin 4. ayetinden alınan bir cümledir. Bu ayeti kerime Allah’ın büyüklüğünü vurgulayıp dönüşün yine ona olacağını belirtmektedir.
Sevdiğine kavuşmak için duada peş peşe okunan 3 esma şunlardır.
El-Azim
El-Hakem
El-Velud
Bu esmalardan el-Azim, Allah’ın büyük olduğunu ifade ederken el- Hakem, en büyük hüküm vericinin Allah olduğunu buyurmaktadır. El- Vedud esması ise Allah’ın kullarını seven ve gözeten bir varlık olduğunu dile getirmektedir.
Dikkat edilirse her üç esmanın da Allah’ın büyüklüğüne ve kuşatıcılığına işaret ettiği görülmektedir.
Bu üç esmadan sonra şu lafız söylenir:
“Rabbena aleyke tevekkelna ve ileyke enebna ve ileykel masir.”
Bu lafız da söylendikten sonra
” Ey Allah’ım, yer, gök ve ikisi arasındaki her şey senin şanının nişanesidir. Sen hüküm verenlerin en yücesisin. Sen gönülleri evirip çevirensin. Hakkımda hayırlı olanı elbette benden iyi bilirsin. Gönlümden geçen benim için hayırlısı ise nasip et ya Rabbim. Amin”
Dua eden kulun dua ederken kesinlikle hatırından çıkarmaması gereken önemli bir husus vardır. Bu önemli husus duaları kabul edenin yalnızca Allah olduğu bilmek ve asla yanlış yollara sapmamak gerektiğidir. Ama maalesef bu gerçekliğin farkında olmayan çok sayıda insan vardır.