İşte Geleceğin Meslekleri
Gelecekte hangi mesleklere ihtiyaç var, bizi neler bekliyor, işe alımlar da değişiklik olacak mı , yeni meslek tanımları oluşacak mı ? İş tanımları, iş yapma şekilleri, iş süreçleri, finansman modelleri, çalışma yerleri ve meslekler … Çok hızlı bir şekilde değişiyor. Gelecek hızla üzerimize geliyor, onu karşılamaya hazır mısınız ?
Ceptenhaber.com ekibi olarak değişen zamana uyum için , gelecekte ihtiyaç duyulacak meslekleri sizler için derlerdik.
İşte Geleceğin Meslekleri
1.Yeni oluşacak işler daha çok “Bilgisayar ve Matematik” ya da “Mimarlık ve Mühendislik” gibi özelleşmiş iş gruplarında oluşacak.
2. Veri atıklarını usulünce ortadan kaldıracak Atık Veri temizleyiciler en çok ihtiyaç duyulan meslek gruplarından olacak.
3.Tıp her zaman revaçta kalmaya devam edecek.Kanserin nedenini araştıracak olan Onkologlar, hastalıkların kaynağını araştıracak olan Genetikçiler gelecekte aranan mesleklerden olacak. Zorlaşan hayat şartları altında ezilen insanlar için Psikiyatristler aranan insanlar olacak.
4.Reklamcılar ve pazarlamacıların mallarını satabileceği sanal yapılar tasarlayan Dijital Mimarlara da ihtiyaç artacak.
5. Yaşlılara Sağlıklı Yaşam Danışmanlığı yapacak kişiler de çok aranacaktır.
6. Küresel ısınma etkilerini göstermişken iklim olaylarını yöneten ve değiştiren İklim Kontrolörü olmazsa olmazımız olacak.
7. Organ Mühendiliğini ilk defa duyuyorsunuz belki de . Yapay deri ile başladığımız bu yolculuk nakil için vücut parçaları ve organları ile devam edecek.
8. Arazi darlığı nedeni ile tarımı yüksek yapılarda yapan çiftçiler artacak . Dikey Çiftçiler talep görecek.
9. Özel donanım ve yazılımlarla talebe göre rüyalar tasarlayacak olan Rüya Gerçekleştiricileri de unutmayalım.
10. Yapay zeka ile koku almak, dokunuş hissetmek vb. duygular da uzaklara iletilebilecek. 5 duyuyu hissettirebilecek teknoloji ile sunulan reklam spotlarının tasarımcılığı en popüler, yaratıcılık gerektiren alanlardan olacak. Bunları kimler yapacak peki ? 5 duyu Reklam Tasarımcıları tabiki.
11.Beslenme için gerekli maddelerin konsantre ve karma tabletlere, sıvılara dönüştürülmesiyle uğraşacak olan Alternatif Besin Mühendisleri kalabalıklaşan dünyada çok aranacak.
12. Sanal kişilikler için hologramlar tasarlayacak ve yönetecek olan Avatar Yöneticiler hayatımızda yerini alacak.
13. Ebeveynlerin beklentilerine yönelik genetik tasarım yapacak olan Çocuk Tasarımcılar. Mavi gözlü mü istersiniz yeşil gözlü mü ?
Sadece bu mesleklerle sınırlı değil tabi . Gayrimenkul danışmanlığı , sermaye piyasası uzmanlığı , moleküler biyoloji , çevre biyoteknolojisi diye devam ettirebiliriz. Yapay zeka, enerji ve biyolojik bilimler ön planda olacak.