Gül Hastalığı, Roza Hastalığı ve gülleme gibi adları ile de halk arasında tanınmaktadır. Özellikle açık tenli bireyleri etkiliyor. Peki bu Gül Hastalığı nedir ve nasıl geçer? İşte siz değerli okuyucularımız için derlediğimiz tüm bilgiler…
Çoğunlukla 30 – 60 yaş arasındaki açık tenli ve renkli gözlü yetişkinlerde rastlanılan bir hastalıktır. Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülmekle beraber, erkeklerde daha şiddetli ortaya çıkan bir hastalıktır.
Tıpta bilinen adı ‘Rosacea‘olan Gül Hastalığıdır. Rosacea; alın, çene, burun ve yanak ilk sırada olmak üzere yüz bölgesinde kızarıklıklara yol açan kronik bir cilt hastalığı olarak tanımlanır.
Yüz bölgesinde kırmızı lekeler oluşmasına sebep olan Gül Hastalığı, sayfamızda bulabileceğiniz resim ve görsellerdeki şekliyle kendisini belli etmektedir.
Gül Hastalığı aşağıda belirtilen belirtilerle kendisini gösterir:
Hastalık süresince, belirtilerin şiddetlenmesine sebep olan bazı unsurlar bulunur. Bunlardan mümkün olduğunca kaçınmanız (bazılarını önlemek mümkün olmayabilir) hastalığın hafif seyretmesine yardım edecektir…
Gül Hastalığı (Rosacea) Nedir? - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Hipertanyon Nedir? Belirtileri Nelerdir? 06 Ekim 2020
Wilson hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? 06 Ekim 2020
Amenore nedir? Belirtileri nelerdir? 06 Ekim 2020
Maydanoz Çayı Nedir? Nasıl Yapılır? 05 Ekim 2020
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Tüm hakları ceptenhaber.com'a aittir. İzinsiz çalınamaz ve çoğaltılamaz.
CeptenHaber.Com - Tüm Hakları Saklıdır