CeptenHaber.Com | Hayata Dair Tüm Bilgiler

2022 POLİS ALIMI NEZAMAN ? POLİS OLMA ŞARTLARI NELER ?

22binpolisalımı

POLİS ALIMI NEZAMAN YAPILACAK ? ŞARTLARI NE ?

Herkesin beklediği ve merak ettiği konu 2021 polis alımı nezaman yapılacak ve şartları neler olacak. Bu yazımızda sizlere polislik alımı ve şartlarıyla ilgili bilgi vereceğiz.

Gerçek haber sitesi olarak kamuya yapılan  alımları sizlere paylaşacağımızı bildirmek isteriz. Polisliği bir çok üyemiz merak edip bizlere mail aracılığıyla ulaştığı için sizlere paylaşımda bulunmak istedik.

Ağustos 2021 tarihinde basılan resmi gazete ile 22 bin polis memuru alımı için yeni kadro açılacağı bildirilmişti. Yaklaşık olarak 3 ay önce emniyet müdürü açıklamasına göre  yeni POMEM adaylarının  alınacağını bildirmişti.Kadroları incelediğimizde Polis Özel Harekat ( PÖH ) alımınında olacağını sizlere bildirmek isteriz.

Bu veriler doğrultusunda alımlar ne zaman yapılacak ?

POMEM eğitimleri yaklaşık 5 aylık bir zamanda tamamlanmaktadır. Temmuz da başlayan eğitimler Kasım da sona ereceği için resmi ilanların Eylül – Ekim aylarında yayınlanması beklenmektedir. Başvuru, mülakat ve spor testi süreçlerinin ardından yeni alınacak 22 bin Polis adayının eğitimleri ise yeni yılda başlayacaktır.

2021 Polis Alım Şartları Nelerdir ?

Polis Özel Harekat ( PÖH ) alımı için başvuru şartları: Lise, ön lisans veya lisans mezun olmak (bölüm şartı yoktur), sınavın yapılacağı tarihten itibaren 28 yaşından gün almamış olmak. Pöh alımlarında KPSS şartı aranmadığı için başvuran herkes spor mülakatına tabii tutulmaktadır.

Polis ( POMEM ) alımı için başvuru şartları: Lisans ve ya önlisans yüksek okullardan mezun olmak, Kpss P3 veya P93 puan türünden en az (60,00) puan almış olmak, 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak şart. Belirlenen kontenjan çerçevesinde KPSS puanına göre belirli sayıda kişi sınavlara hak kazanmaktadır.

Aşağıdaki yorum formunu doldurarak diğer haberlerden yararlanabilirsiniz. Aklınızdaki soruları formu doldurup iletebilirsiniz. Bizi facebook sayfamızdan takip ederek haberlerimizi anında görebilirsiniz.

Exit mobile version